Vad är betonghåltagning?

Tjenare! Nu är det inte långt kvar innan vi får lämna jobbet och gå för dagen, imorgon är det fredag och som jag längtar. Jag hade en liten märklig upplevelse idag när jag gick in i lunchrummet, där satt nämligen två stycken byggarbetare av något slag som tydligen skulle göra betonghåltagning i byggnaden. Med tanke på att jag jobbar i receptionen på företaget så är jag en väldigt social och trevlig människa så jag satte mig vid deras bord och började prata lite med dem, väldigt trevliga arbetare måste jag säga. Betonghåltagning var något som jag aldrig tidigare hade hört talats om och jag har absolut noll koll på vad det innebär. Byggarna försökte förklara vad det var för något men det enda jag lyckades snappa upp var att det handlar om betong, sen tappade jag det helt. Det var helt enkelt ingen idé att förklara för mig. Så vi började prata om Skåne istället, en av grabbarna var nämligen från Göteborg och jag tror inte det har undgått någon att dialekten mellan Göteborg och Skåne skiljer sig väldigt mycket. Där satt vi och lärde oss uttryck som man använder i Skåne och i Göteborg, så nu har jag gått runt halva eftermiddagen här och pratat som man gör i Götet. Jag hoppas dock inte att byggarbetaren har gått runt och pratat skånska för hans imitation var inge vidare faktiskt. När jag inte har pratat med en annan dialekt så har jag suttit och sökt runt på vad betonghåltagning innebär men jag får inget grepp om det överhuvudtaget, så jag ger upp totalt. I övrigt har det varit en väldigt lugn dag på jobbet med väldigt få kunder, det är nog mer möten imorgon när det inte är något byggarbete igång. Men överlag så hade jag det väldigt roligt idag, det är alltid kul med lite rediga hantverkare bland alla kostymnissar.